Gilran a nyeregben

 2011.02.02. 20:51

Megérkezett az első levél. Gilran a korábbi CM-es bejegyzését frissítette az oldal kedvéért. Remélem a történet olvasása nemcsak a kerékpározáshoz, hanem az íráshoz is meghozza kedvet és a közeljövőben újabb bejegyzéseket olvashatunk.

A szó tehát Gilrané :)).

Úgy kezdtem mint mindenki!

De előtte még el kell mondanom, hogy egy kedvezőtlen betegség miatt 6 évesen 3 hónapot kórházban töltöttem. Emiatt nem igazán volt jó a mozgáskoordinációm, nem tudtam fél lábon állni és labdát pattogtatni se. Ezen rendkívül sokat javított a bicikli. A kórházi eset után kaptam meg az első brinyóm. Még élénken emlékszem rá egy sötétzöld kisgyerek kerékpár volt. Apum vette nekem. Jó nagy vastag kerekei voltak, meg egy pár pótkerék. Rövid ideig volt csak fenn a pótkerék mert nagyon kezdett zavarni. Nem apumat hanem engem. Mert ugye a pótkeréktől dülöngél a brinyó. Le is szedte apum. Bár még akkor nem tudtam nélküle menni. Először csak lökdöstem magam a lábammal aztán később a pedálra is rá mertem lépni és végül sikerült már egy kört megtennem az udvaron (nem volt seprűnyél meg stb. egyedül tanultam meg a biciklizést). Mikor kinőttem kaptam egy új fehér gyerekbiciklit (azt hiszem Velamos vagy ilyesmi márkája volt), amit nagyon-nagyon sokáig kb. 10 évig használtam. Bár lehet, hogy ez némelyeket meglep hiszen a gyerekek nőnek. Be kell vallanom én nem nőttem soha nagyra, ma 154 cm-es nőszemély vagyok, kb. akkora mint egy 10-12 éves gyerek. 

A következő biciklim is aputól kaptam. Egy lila használt montit férfi vázzal. Hatalmas volt és csak nehezen tudtam használni, de vele kezdődött el a bicikli mániám. Neki köszönhetem életem 2 legnagyobb bukását is. Az egyikben szerencsétlenül életét is vesztette szegény brinyóm. Aztán hosszú szünet. Majd mikor végre összegyűjtöttem némi pénzmagot, megvettem életem első saját bringáját egy metálbarnásveres Magelán Hydrát. Természetesen már akkor rátetettem mindent, lámpa, csengő, villantó, zár. Egy év múlva ellopták, drága anyám hibájából. Ezért büntetésből vett nekem egy másik ugyan olyan!!! kerékpárt. Egy év múlva ezt is ellopták, de ezt már parkolóból. Gyakorlatilag kicsavarozták a kerékpártartót.

Nem sokáig bírtam a bicó nélküli létet. Nem sokra rá vettem egy metálezüst-szürke Caprine Cherokee női modellt. Ekkor már kezdett elharapódzni a bicikli mániám. Jött az esőálló, lélegzős széldzseki, aztán egy kesztyű, majd egy bukósisak.

Ma már 2 éves a brinyó és féltékenyen őrzöm mindenütt.

Magára a biciklivel járásra a hiányosságaim vettek rá. Nagyon lassan gyalogolok, kövér vagyok és emiatt nem igazán szeretek futni. Amikor ráültem a brinyóra mindig is szabadnak éreztem magam, nem zavart a súlyom és már nem voltam lassú. Így esett, hogy már suliba, munkába, szinte mindenhova evvel járok. Hipergyors nem vagyok, de imádom, mint a kábítószer olyan számomra. Kell, mert ha nem lehet abba belebolondulok!

Ez volt 2008-ban. Most is megvan a Caprine-m bár egyszer megfújták, de visszaszereztem :). 2009-ben elhatároztam, hogy lefogyok. Akkoriban kaptam meg életem első komoly állását, per pill. most is ott dolgozom, és végre volt miből megvalósítani a terveimet. 1 év alatt közel 30 kilót fogytam, ami most 35 kg-nál tart. Keményen bringáztam minden nap a munkába télen nyáron, és mivel Budán dolgozom kicsit hegynek fel is. Azóta más sportal is bújítottam, xing yi kungfut tanulok, 1 héten 2x2 óra edzésem van + ugye a bringa. Örömmel jelentem azóta új bringám is van egy KTM Velvet Trekking. Ezt akkor vettem mikor a Caprine-t megfujták, de később mégis meglett. most két lovam van, a Caprine kissé megsinylette a fogvatartást, de majd megszervizelem tavasszal. A KTM-mel meg túrázni megyek majd nyáron. Minden happy és peace :)

Gilran

 

Címkék: budapest gilran

A bejegyzés trackback címe:

https://kerekparozok.blog.hu/api/trackback/id/tr872634378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BenTomi 2011.02.04. 20:42:38

Nagyon örülnék, ha én is ilyen siker történetet írhatnék le a bringázásomról, de olyat biztos nem tudnék, amin Te vitted végig Magadat. :)
Hajrá, csak előre! ;)
süti beállítások módosítása